Bezva, bezvadně... aneb turistika trochu jinak :-)

Troufám si tvrdit, že jsem našla hymnu letošního léta. Začalo to na letním táboře, pokračovalo to na setkání mladých - na Dolancampu, v Rajnoškách a individuálně... Potřebovali jsme tématickou písníčku o stvoření, takže jsem asi v 6 ráno během 10 minut improvizovaně složila hudbu k textu:

Bezva, bezvadně, stvořil tě Bůh.

Nádherně tě udělal, dalti krásné *něco*

raduj se, že *něco dělat* smíš,

jak vymyslel tě Bůh.

 

Později jsme k ní přidali ještě pár gest, takže se z teho nakonec stala ukazovačka.

V momentě, kdy jsme tu písnišku zpívali poprvě, nikdo z nás asi netušil, jaky bude mět na nás všechny důsledky. Melodie byla totiž tak veselá a neuvěřitelně vlezlá, že si ji za chvíli zpívali úplně všichni.

Stala se hymnou nejenom našeho farního tábora, ale aji Dolancampu - jak určitě někteří tady na signálech můžou s klidnýmsvědomím dosvědčit :-)

 

Ale proto o tym nepíšu...

Asi měsíc po vzniku tohohle songu (chicht) zme byli s rodičema a s kamarádkou na dovolené na Slovensku v Okoličném, takže véprava do Tater byla skoro samozřejmost.

 

Od té doby je všechno jinak - když jsme šli do Bystrého sedla (ve Vysokých Tatrách), všecko kolem bylo neuvěřitelně nádherny! A já sem všude kolem sebe - ve vodě, ve skalách, v čerstvymm vzduchu, v lidech co šli se mnou - naplno cítila Boží přítomnost.

Měla sem pocit, že Bůh-Stvořitel tam ty Tatry udělal jenom kvůlu MĚ, abych JÁ měla radost...

A měla sem chuť se postavit na nejvyšší šutr v okolí a začít zpívat už zmíněnou písničku. Nakonec sem to neudělala - kdyby jo, asi by to byla ostuda :-D Nedá se to popsat, ale věřím, že to určitě všichni nějakým způsobem známe... |en pocit, kdy si člověk myslí, že doslova praskne od radosti!!!

Začala sem chodit na procházky (ať už krátky nebo dlóhy), abych se modlila... nebo spíš abych prostě "ve vší jednoduchosti" byla s Pánem. Což má samo o sobě ještě další následky (jak se snad dozvíte v dalších článkách...).

 

A musím říct, že aji když zme se tehdy z Bystrého sedla vrátili polomrtví, setkali zme se tam (troufám si tvrdit, že všichni 3) s Pánem :-)

 

P.S.: trasu od Šttrbského plesa na Bystré sedlo a zase zpátky (okruh) vřele doporučuju - je sice náročnější, ale stojí za to!

 

 

Zobrazeno 831×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková