Jednota

Jenom bych chtěla úvodem předeslat - že je pozdě večer, su unavená, ospalá, znechucená a mám strašně moc věcí na prácu - přesto píšu článek na signály, místo toho, abych se učila :-) Berte prosím ohled na mů stav! Díky

 

Všímám si, že teď, když je tématem měsíce "hudba", pomalu se schyluje k hádkám, kteráže to hudba je pravá a smí se hrát v kostele...

Mě to cely přinde jako hovadina (s prominutím). Nevyřešíme to, tak proč se zbytečně hádat a vnucovat lidem svůj názor?

Nezáleží na tom, na co se hraje, ale na tom s jakým úmyslem se hraje. I kdyby hrál v kostele při mši Paganini, bude to na nic, pokud nebude hrát pro Pána.

Řeknu vám, je to doopravdy boj, dělat takovouhle hudbu. Ale jinak, než s důvěrou v Boha a s molditbou to nejde, zvlášť pokud jste za hudbu ve farnosti do jisté míry zodpovědní.

Někdy stačí malinkatá hádka, třeba kvůli nějaké bezvýznamné blbosti a všechno jde do háje. Proč? Protože člověk se těžko odváží do modlitby, když má na někoho vztek.

Někdy stačí jeden sobec, který si myslí, že má pravdu a že všechno umí nejlís a všechno jde do háje. Proč? Protože hudba není na mši v první řadě kvůli hudbě, ale proto, aby SLOUŽILA.

Ale taky stačí upřímná modlitba a dějou se zázraky.

 

TAK VÁS PROSÍM - místo hádání a bezdůvodných hypotéz se pojďme MODLIT!!! Prosmě Ducha Svatyho, ať nám dá sílu do těchto "bojů". Aby bylo v našich farnostech a v církvi vždycky dost udebníků, kteří hrají PRO HOSPODINA - protože o to tady jde...!

To si přejeme všichni - ať už varhaníci nebo kytaristi.

Zobrazeno 1229×

Komentáře

Ovy

Diky moc za clanek. Je to tak, jak pises.

Michaela Chytrá

Souhlasím, taky podobným způsobem odpovídám na nemožné kritiky k hudbě a to jakékoli! <br />
Díky

Papo

Výzva k modlení se hodí vždy..

xPastelka

nejsem varhaník ani kytarista, ale myslím,že takhle to(snad) cítíme všichni...<br />
:)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková